22 Απρίλιος 2014, 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:20

5 βασικοί τρόποι για να κάνουμε αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

  • Γιατί σουβλίζουμε αρνί την Κυριακή του Πάσχα;

5 βασικοί τρόποι για να κάνουμε αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Οι ημέρες των εορτών τελείωσαν, τα πανηγύρια και τα γλέντια ολοκληρώθηκαν και πλέον ήρθε η στιγμή να κάνουμε αποτοξίνωση και να αποβάλουμε όλες τις τοξίνες που έχει το σώμα μας από την ανελέητη κρεατοφαγία, το αλκοόλ και τις υπόλοιπες αμαρτίες.

Η περίοδος επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι σχετικά μικρή εφόσον ακολουθήσουμε πέντε βασικούς τρόπους

Πίνουμε πολύ νερό κάθε μέρα: Στόχος είναι το «ξέπλυμα» του οργανισμού, ενώ αν συνδυαστεί με μία φέτα λεμόνι θα έχει επιπλέον οφέλη.

Προστατεύουμε το συκώτι: Μετά τις «αμαρτίες» του Πάσχα το συκώτι είναι αρκετά επιβαρυμένο και φροντίζουμε να το ηρεμήσουμε ελαφρώς περιορίζοντας το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα σάκχαρα και τα λίπη.

Ηρεμία και χαλάρωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα επίπεδα άγχους χαμηλά και να αποβάλουμε το επιπρόσθετο στρες μετά τις εορτές, καθώς η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με τη σωματική.

Βαθιές αναπνοές: Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των κυττάρων του σώματος και μερικές βαθιές αναπνοές στη διάρκεια της ημέρας μόνο θετικές συνέπειες μπορούν να έχουν.

Προσοχή στο δέρμα μας: Ενα αναζωογονητικό μπάνιο με άλατα και αιθέρια έλαια θα ανοίξει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα αυτό να αναπνεύσει καλύτερα και να αποβάλει τις τοξίνες.

Πηγή: iefimerida.gr