4 Φεβρουάριος 2020, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2020, 10:56

Δωρεά στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ένα ανεκτίμητο κειμήλιο από τον Πόντο

  • Δωρεά στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς ένα ανεκτίμητο κειμήλιο από τον Πόντο
    (Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)

Μια συγκινητική στιγμή στην 35η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, καθώς στο ιστορικό σωματείο παραδόθηκε από την οικογένεια του Λευτέρη Αβραμίδη ένα ανεκτίμητο κειμήλιο, μια ζιπούνα που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους Πόντιους πρόσφυγες πρώτης γενιάς. «Θα το φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις μας έως ότου γίνει πράξη το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Την περασμένη Κυριακή η αίθουσα του σωματείου γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης Παύλος Γαλεγαλίδης και η γραμματέας Στέλλα Γεωργιάδου, η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς Φώτης Μπαλτίδης, καθώς και εκπρόσωποι ποντιακών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης.

Από ένα φλουρί κέρδισαν οι Θόδωρος Κοτίδης και Γιάννης Καλλιφατίδης στους οποίους δόθηκε από ένα αντίτυπο του βιβλίου Οι Νεράιδες του Πόντου της Αγγελικής Παμπουκίδου. Εκτός από το κειμήλιο, η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, και συγκεκριμένα το μουσικό της τμήμα, απέκτησε και ένα νταούλι, προσφορά του Γιώργου Τελίδη.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2020