2 Φεβρουάριος 2020, 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2020, 14:10

Ο τηλεοπτικός Ζαχάρωφ, Σωτήρης Χατζάκης, για το πόσο επίκαιρο είναι το «Κόκκινο ποτάμι»

  • Ο τηλεοπτικός Ζαχάρωφ, Σωτήρης Χατζάκης, για το πόσο επίκαιρο είναι το «Κόκκινο ποτάμι»
    Ο Σωτήρης Χατζάκης σε σκηνή από το «Κόκκινο ποτάμι» (πηγή: OPEN)

Μετά από 11 χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σωτήρης Χατζάκης επέστρεψε με το «Κόκκινο ποτάμι», στο οποίο ενσαρκώνει έναν πολυεπίπεδο χαρακτήρα, ένα σχεδόν μυθιστορηματικό πρόσωπο, τον Βασίλειο Ζαχάρωφ, τον άνθρωπο που κοιμήθηκε με την ιστορία.

«Ήρθε η στιγμή να πούμε κι εμείς με σαφήνεια και καθαρότητα τη δική μας πλευρά, τι συνέβη στο τρομακτικό γεγονός, στη Γενοκτονία των Ποντίων. 313.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ένα διαπιστωμένο γεγονός που δεν έχει αναγνωριστεί. Λίγο μετά έρχεται και η Μικρασιατική Καταστροφή», τονίζει σε συνέντευξή του στον Τηλεθεατή.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μια φροντισμένη και ακριβή παραγωγή, με ένα έξυπνο σενάριο στο οποίο τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως άξονα μια πανίσχυρη ερωτική ιστορία. «Αυτό είναι το τραγικό στο σίριαλ. Τα μικρά όνειρα όλων μας συγκρούονται με αυτή την αδυσώπητη μηχανή της ιστορίας, που επινοεί πολέμους, γεωπολιτικά περάσματα, κοιτάσματα. Καλή ώρα, όπως τώρα. Το πιο συνταρακτικό απ’ όλα είναι ότι βγαίνοντας από τα γυρίσματα και πηγαίνοντας στα σπίτια μας, βλέπαμε το θέμα με τη Συρία. Μια επανάληψη», προσθέτει.


Παπαζήσης, Χατζάκης, Καζάκος σε σκηνή από το «Κόκκινο ποτάμι» (πηγή: OPEN)

Αναφερόμενος στον Βασίλειο Ζαχάρωφ, εξηγεί ότι είναι μια συγκλονιστική, περιπετειώδης προσωπικότητα, που ξεκινώντας από το μηδέν μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στο εμπόριο όπλων αναδείχθηκε σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Κομβικό για το 19ο και τον 20ό αιώνα. Επηρέασε όσο λίγοι τους Βαλκανικούς Πολέμους, το Μικρασιατικό και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο», εξηγεί ο Σωτήρης Χατζάκης.