2 Φεβρουάριος 2020, 13:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2020, 13:03

Ο πληθυσμός της Αιγύπτου σύντομα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. κατοίκους

  • Ο πληθυσμός της Αιγύπτου σύντομα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. κατοίκους
    (Φωτ.: EPA / STR)

Λιγότερες από 50.000 γεννήσεις υπολείπονται για να φτάσει και να ξεπεράσει ο πληθυσμός της Αιγύπτου τα 100 εκατομμύρια κατοίκους. Το πρωί της Κυριακής, η φωτεινή επιγραφή που έχει τοποθετηθεί από την Κρατική Υπηρεσία Στατιστικής στη λεωφόρο Σάλαχ Σάλεμ στο Μαντίνετ Νασρ, κοντά στην κοσμοπολίτικη Ηλιούπολη, έδειχνε ότι η χώρα έχει 99.950.122 κατοίκους.

Οι Αιγύπτιοι της διασποράς υπολογίζονται στα 7 εκατομμύρια.

Το φράγμα των 100 εκατομμυρίων, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, είναι πιθανό να σπάσει σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Μόνο το Κάιρο μαζί με την περιοχή της Γκίζας φιλοξενούν πάνω από 19 εκατ. άτομα, χωρίς να υπολογίζονται τα συνεχώς αναπτυσσόμενα περίχωρα. Όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις ερήμου γύρω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα οικοδομούνται και νέες πόλεις δημιουργούνται.

Τα τελευταία χρόνια η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει προωθήσει το πρόγραμμα «Αρκετά είναι δύο (παιδιά)», ωστόσο δεν έχει καταφέρει να  ανακόψει το ρυθμό των γεννήσεων που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ετησίως. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπολογίζουν ότι σε λιγότερο από 20 χρόνια ο πληθυσμός της Αιγύπτου θα έχει φτάσει τα 150 εκατομμύρια κατοίκους.