1 Φεβρουάριος 2020, 14:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2020, 14:22

Motor Oil: Διασωληνωμένοι 4 εργαζόμενοι μετά από φωτιά στις εγκαταστάσεις

  • Motor Oil: Διασωληνωμένοι 4 εργαζόμενοι μετά από φωτιά στις εγκαταστάσεις
    (Φωτ.: www.moh.gr)

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τέσσερις εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά, χθες, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil, στην Κόρινθο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 22:30 στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ' αριθμόν «3.700» και θύματα είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση, ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων και όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί από τα συνεργεία της επιχείρησης. Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο «Θριάσιο» νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα διυλιστήρια έχουν ένα κεντρικό ιατρείο και σε κάθε μονάδα ένα βοηθητικό ιατρείο. Όπως έγινε γνωστό, στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700». Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.

Καταγγελία για έλλειψη μέτρων ασφαλείας
«Οι τέσσερις εργάτες που νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο της "Motor Oil" αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν σε χώρους δουλειάς» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον τραυματισμό εργατών από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο. Καταγγέλλει «το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών, και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια», τονίζοντας «οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας».

Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εργάτες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ.