7 Φεβρουάριος 2020, 11:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2020, 11:03

Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα

  • Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα
    (Φωτ.: macedoniancuisine-pkm.gr)

Όσοι έχουν ταυτίσει τον παστό μπακαλιάρο με την 25η Μαρτίου, καιρός είναι να αλλάξουν γνώμη...

Πρόκειται για ένα ψάρι με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε πίτα (Κεφαλονιά), μπιφτέκια ή ντολμαδάκια, γενικά μπορούμε να το κάνουμε... αλλιώς! Ας δούμε λοιπόν τι προτείνουν και οι αγιορείτες μοναχοί.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο
  • ¾ φλ. λάδι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ξυλαράκι κανέλλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 300 γρ. δαμάσκηνα
  • 700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι για 5΄.
  2. Προσθέτουμε την κανέλλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες.
  3. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15΄, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  • Πηγή: macedoniancuisine-pkm.gr.