1 Φεβρουάριος 2020, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2020, 10:22

«Το κόκκινο ποτάμι»: Το μαρτύριο των Ελλήνων συνεχίζεται

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Το μαρτύριο των Ελλήνων συνεχίζεται
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Η αγωνία μεγαλώνει για την τύχη των ηρώων της αγαπημένης σειράς «Το κόκκινο ποτάμι». Το επόμενο επεισόδιο θα προβληθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Η μητέρα του Αλή, βλέποντας την Ιφιγένεια, λέει στον γιο της πως η κοπέλα είναι έγκυος και ότι πρέπει να την παντρευτεί το συντομότερο.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής
Το κάρο με τον Αλή και την Ιφιγένεια μπαίνει στο Ερζερούμ, και οι δυο τους είναι σε επιφυλακή για το τι θα συναντήσουν.

Ο Αλή θα παρουσιάσει την Ιφιγένεια ως την αρραβωνιαστικιά του: Την λένε Αϊσέ, είναι αδερφή του ταγματάρχη Οζγκιούρ Γιλντιρίμ απ’ τη Σμύρνη, είναι ορφανή. Οι γονείς του την κοιτάνε με δυσπιστία και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί έγιναν όλα τόσο ξαφνικά. Η μητέρα του, βλέποντας την Ιφιγένεια, του λέει πως η κοπέλα είναι έγκυος και πως πρέπει να την παντρευτεί το συντομότερο. Ο Αλή την διαψεύδει, εκείνη όμως βλέποντας τα συμπτώματα της Ιφιγένειας επιμένει και τον πιέζει να επισπεύσει το γάμο.

Το καραβάνι με τους ξεριζωμένους κατοίκους της Αμισού συνεχίζει την πορεία του, με τους Τούρκους να τους χτυπούν και να τους χλευάζουν με κάθε τρόπο. Ανήμποροι και εξαντλημένοι, χωρίς νερό και φαγητό, προχωράνε με αβέβαιο προορισμό. Ακόμα και όταν βρίσκουν ένα ποτάμι, οι Τούρκοι σαδιστικά τους εμποδίζουν να πιουν νερό. Ο Παυλίδης καταλαβαίνει πως είναι βάρος και παρακαλά την Ευγενία να τον αφήσει και να προχωρήσει. Φυσικά η Ευγενία δεν το δέχεται. Όσοι καταφέρουν να επιζήσουν φτάνουν στο ερημωμένο χωριό και προσπαθούν να βρουν σπίτι. Τα βάσανά τους όμως δεν τελειώνουν.

Οι Τούρκοι τούς ξανασηκώνουν και συνεχίζουν να τους περιφέρουν μέσα στις ερημιές χωρίς νερό και φαγητό, με το πρόσχημα ότι τους γυρνάνε στην Αμισό. Άρρωστοι και βρέφη μένουν πίσω.

Ο Γιώργος Παυλίδης δεν μπορεί πια να τους ακολουθήσει και μένει πίσω ανήμπορος. Η Ευγενία σπαράζει μην μπορώντας να μείνει με τον άντρα της. Ο Μίλτος και ο Θέμης προσπαθούν να σώσουν τον πατέρα τους και να ενώσουν την οικογένεια. Ο κίνδυνος όμως παραμονεύει και η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου.