21 Απρίλιος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2014, 10:11

Συνταγές με τα τσουρέκια και τα αυγά που σας περίσσεψαν από το Πάσχα

  • Συνταγές με τα τσουρέκια και τα αυγά που σας περίσσεψαν από το Πάσχα

Τα πασχαλινά αυγά και τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν δεν είναι για πέταμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας διάφορες συνταγές. Σας παρουσιάζουμε κάποιες που γίνονται εύκολα και γρήγορα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε παξιμαδάκια τσουρεκιού για να συνοδεύετε τον καφέ σας.

  1. Κόβετε τα τσουρέκια σε φέτες και στη συνέχεια σε κομμάτια σε μέγεθος παξιμαδιού.
  2. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε στον αέρα στους 180° για 5-10΄ (ή μέχρι να γίνουν τραγανά).

Γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΥΛΙΚΑ

  • Μπαγιάτικο τσουρέκι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • Ζάχαρη - κανέλλα για το πασπάλισμα
  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε ψιλές φέτες και το μισό στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε πάνω στο τσουρέκι.
  3. Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
  4. Σκεπάζουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το αφήνουμε για 20΄. Έπειτα πασπαλίζουμε το γλυκό με τη ζάχαρη και την κανέλλα και το ψήνουμε για 20΄ στους 200°.

Γλυκό σε μορφή κρέμας από μπαγιάτικο τσουρέκι

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπαγιάτικα τσουρεκάκια
  • 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
  • 3 φλ. γάλα
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • ½ φλ. σταφίδες
  • ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 4 γεμάτες κ.σ. γλυκό περγαμόντο
  • κανέλλα
  1. Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15΄ στο φούρνο, στους 180°.
  2. Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
  3. Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και το περγαμόντο, και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και ισιώνουμε για να μπει η κρέμα.
  4. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  5. Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
  6. Γαρνίρουμε με κανέλλα και γλυκό περγαμόντο!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

  • Γεμιστά πικάντικα αυγά 
    Κόψτε στη μέση 8 αυγά και βγάλτε τους κρόκους προσεκτικά, χωρίς να σπάσουν τα ασπράδια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κρόκους, τρεις κουταλιές μαγιονέζα, 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδα, λίγες σταγόνες γούστερ σος και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε το μίγμα και μοιράστε το στα μισά ασπράδια με ένα μικρό κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόψτε λεπτές λωρίδες από αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ή ζαμπόν) και βάλτε τες επάνω στα αυγά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

  • Πικάντικη σαλάτα με αυγά
    Καθαρίστε και ψιλοκόψτε έξι βρασμένα αυγά. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη), 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr