31 Ιανουάριος 2020, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουάριος 2020, 12:47

Πόλη-φάντασμα η Ουχάν λόγω του κοροναϊού – Σοκ με τον νεκρό στο πεζοδρόμιο (βίντεο)

Στα 9.809 ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα, με την μετάδοσή του να συνεχίζεται ταχύτατα, παρά τις εντατικές προσπάθειες των Αρχών να σταματήσουν την εξάπλωση. Από την επιδημία ιουγενούς πνευμονίας έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι σε όλη την Κίνα (οι 159 στην πόλη Ουχάν), η οποία βλέπει τη μία μετά την άλλη τις χώρες να απομακρύνουν υπηκόους τους από το έδαφός της, να εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες και να αναστέλλουν πτήσεις ή και να απαγορεύουν προσωρινά την είσοδο Κινέζων τουριστών στο δικό τους έδαφος.

Η βιομηχανική Ουχάν των 11 εκατ. κατοίκων, βρίσκεται σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να θυμίζει πόλη φάντασμα.

Ίσως η πιο σοκαριστική εικόνα που έχει κάνει το γύρο του κόσμου είναι αυτή του μαυροντυμένου άνδρα με τη χειρουργική μάσκα που κείτεται νεκρός σε πεζοδρόμιο. Σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ηλικίας περίπου 60 ετών άνδρας ήταν για ώρες χθες στο δρόμο, χωρίς κανένας να τον πλησιάζει, με μια σακούλα στα χέρια, μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα επίπλων, ένα τετράγωνο μακριά από το Νοσοκομείο Αριθμός Έξι της Ουχάν, ένα από τα βασικά ιατρικά κέντρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που αφορούν τον κοροναϊό.

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε ότι ο νέος κοροναϊός, ο ποίος έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 18 χώρες, συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας. Σήμερα, οι βρετανικές υγεινομικές Αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στην Ταϊλάνδη καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.