30 Ιανουάριος 2020, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2020, 15:46

ΥΠΕΞ για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας: Απαράδεκτη η κίνηση του Λαγού

  • Οδηγίες του ΥΠΕΞ για τις μετακινήσεις Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό 4
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών την ενέργεια του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Λαγού να σκίσει την τουρκική σημαία μέσα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός Κοινοβουλίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΥΠΕΞ: Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.

Σκληρή απάντηση στον Γιάννη Λαγό έδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Μάλιστα, δήλωσε ότι η Τουρκία περιμένει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτού του κλόουν», και ζήτησε από την Ευρώπη να βάλει τέλος στο ρατσισμό και στην έχθρα εναντίον του Ισλάμ.

Να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έσκισε την τουρκική σημαία και την πέταξε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια συζήτησης για το Μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων νησιωτών και λέγοντας ότι η Τουρκία έχει τη βασική υπαιτιότητα.