29 Ιανουάριος 2020, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2020, 15:33

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας για το «Ρώσος» του Ολυμπιακού

  • Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας για το «Ρώσος» του Ολυμπιακού

Ρατσιστικός και με πρόθεση να προσβάλει και να υποτιμήσει διατυπώθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο χαρακτηρισμός «Ρώσος» που αναφερόταν στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας. Όπως εξήγησε ο πρόεδρός της Παναγιώτης Στεφανίδης, «τέτοιου είδους εκφράσεις προσβάλλουν τον ποντιακό ελληνισμό παγκοσμίως».

Η προσβολή, τόνισε μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα του SBS «δεν είναι μόνο προσωπική, αλλά αγγίζει κάθε Έλληνα της διασποράς».

«Ο κ. Σαββίδης είναι ένας Έλληνας Πατριώτης, ένας Έλληνας της διασποράς και ένας Έλληνας με Ποντιακή καταγωγή που στηρίζει χρόνια τον Ποντιακό Ελληνισμό και όχι μόνο», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Ο Παναγιώτης Στεφανίδης πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός συνοδεύει χρόνια τώρα τους Έλληνες με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση που μετανάστευσαν στην Ελλάδα.

«Το πρόβλημα το δικό μας είναι ότι προσπαθούσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να υποβαθμίσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ αποκαλώντας τον Ρώσο σαν θέλοντας να πει ότι δεν είναι αληθινός Έλληνας», είπε.