29 Ιανουάριος 2020, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2020, 19:44

Εντυπωσίασαν οι «Μωμόγεροι» στο κέντρο της Ρόδου (βίντεο)

  • Εντυπωσίασαν οι «Μωμόγεροι» στο κέντρο της Ρόδου (βίντεο)
    Οι Μωμόγεροι στη Ρόδο (φωτ.: Μαρία Ψαρά)

Και ποιος δεν απόλαυσε την επέλαση των Μωμόγερων στους δρόμους της Ρόδου το Σάββατο 25 Ιανουαρίου. Ξεσήκωσαν γειτονιές, σπίτια και κεντρικούς δρόμους με τις πλουμιστές φουστανέλες και τις περικεφαλαίες τους, ενώ τα πρόσωπα του θιάσου –γραία, παππούς, διάβολον, αστυφύλακας, γιατρόν και νύφη– σκόρπισαν άφθονο γέλιο με τις αυθόρμητες ερμηνείες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Διγενής» Χρήστο Τοπκαρά, ο θίασος αποτελούνταν από πέντε άτομα από την Πικρολίμνη Κιλκίς και από μέλη του σωματείου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι Μωμόγεροι ξεχύθηκαν στους δρόμους με πρώτη στάση στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου, όπου βλέποντάς τους ο κόσμος σταματούσε να τους παρακολουθήσει και να τους φωτογραφήσει. Η πομπή κατέληξε στην πλατεία Κύπρου με το θίασο να δίνει ρεσιτάλ παρουσιάζοντας όλο το δρώμενο.


(Βίντεο: Ροδιακή)

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου δόθηκε άλλη μια παράσταση στην πλατεία Αφάντου, ενώ ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος ποντιακός χορός του σωματείου. Τα τμήματα του «Διγενή» παρουσίασαν ένα μεγάλο πρόγραμμα χορών από την αλησμόνητη πατρίδα, ενώ ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τους: Γιάννη Κουρτίδη και Γιάννη Παρηγορίδη στο τραγούδι, Γιώργο Αμπεσλίδη στη λύρα, Βασίλη Φωλίνα στο αγγείο, Άκη Γεωργιάδη στα πλήκτρα και Δημήτρη Τοπκαρά στο νταούλι.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ26
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2020
13:00
Από το Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».