28 Ιανουάριος 2020, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2020, 21:27

Θρίλερ με τον ομογενή Φώτη Ντούλο

  • Θρίλερ με τον ομογενή Φώτη Ντούλο
    Ο Φώτης Ντούλος στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του (φωτ.: POOL)

Μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του στο Φάρμινγκτον του Κονέκτικατ βρέθηκε σήμερα χωρίς τις αισθήσεις του ο γεννημένος στην Ελλάδα ομογενής Φώτης Ντούλος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή και δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Τζένιφερ. Πηγές των αμερικανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι νεκρός, ενώ σύμφωνα με την αδερφή του νοσηλεύεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση. Όλα συγκλίνουν, πάντως, στο ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει εισπνέοντας αέριο.

Σήμερα ο Φώτης Ντούλος έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για τη διαπραγμάτευση της εγγύησης για την αποφυλάκισή του που είχε οριστεί στα 6 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει έντονα την αμερικανική κοινή γνώμη, καθώς ο Φώτης Ντούλος συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου από την Πολιτειακή Αστυνομία και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί το πτώμα της συζύγου του. Η 50χρονη Τζένιφερ Ντούλος εξαφανίστηκε στις 24 Μαΐου 2019 και όλες οι ενδείξεις των διωκτικών Αρχών οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι δολοφονήθηκε από τον Φώτη Ντούλος.

Η Τζένιφερ Ντούλος το 2017 είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου δηλώνοντας ότι φοβόταν για τη ζωή της. Την περίοδο που εξαφανίστηκε ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση για την κηδεμονία των πέντε παιδιών του ζευγαριού. Στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν κηλίδες αίματος, όπως και στο κάθισμα ενός οχήματος που είχε δανειστεί το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Φώτης Ντούλος. Επίσης σε κάδους απορριμμάτων σε απόσταση περίπου 120 χλμ από το σπίτι της γυναίκας, σε ένα πλούσιο προάστιο του Κονέκτικατ, βρέθηκαν τουλάχιστον 20 αντικείμενα με γενετικό υλικό.

Οι έρευνες κράτησαν επτά μήνες και παρά το γεγονός ότι ο εν διαστάσει σύζυγος ήταν πρόσωπο ενδιαφέροντος από την αρχή –συνελήφθη μάλιστα δύο φορές–, ποτέ δεν του αγγέλθηκαν κατηγορίες, μέχρι πριν από περίπου 20 ημέρες. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση πιστεύουν ότι το κίνητρο ήταν οικονομικό, καθώς ο Φώτης Ντούλος την περίοδο που εξαφανίστηκε η Τζένιφερ χρωστούσε 7 εκατ. ευρώ – καθένα από τα παιδιά έχει αποταμιευτικούς λογαριασμούς με πάνω από 2 εκατ. δολάρια. Σε αυτούς τους λογαριασμούς θα είχε πρόσβαση και όποιος είχε την επιμέλεια.