28 Ιανουάριος 2020, 20:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2020, 21:55

ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αλλαγή ποινών

  • Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Εισαγγελική έρευνα και προαναγγελία νέων αποκαλύψεων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η τροπολογία με την οποία αλλάζουν οι ποινές για περιπτώσεις που προκύπτουν από γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η νομοθετική ρύθμιση (την οποία είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση) εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, και προβλέπει ότι η ποινή για την πολυιδιοκτησία μετατρέπεται σε τιμωρία αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή το επόμενο πρωτάθλημα.

Η αφαίρεση των βαθμών γίνεται ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης του αθλητικού νόμου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, καθώς η χθεσινή εισήγηση-γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) αναφέρει ότι οι δύο ομάδες τέλεσαν το παράπτωμα της πολυιδιοκτησίας και ως εκ τούτου έπρεπε να υποβιβαστούν.

«Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία.

Ακόμα, τόνισε ότι επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων, με σεβασμό στην αυτοτέλεια και στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών. «Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης», πρόσθεσε.

Η ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει την Τετάρτη στις 13:00.

  • Διαβάστε ΕΔΩ την τροπολογία.