28 Ιανουάριος 2020, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2020, 01:26

Η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ζωντανή και κακοποιημένη όταν την πέταξαν στη θάλασσα

  • Ξέσπασε η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη – «Λέτε ψέματα»
    Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγαίνει από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο», σημείωσε ο ιατροδικαστής που παρέλαβε τη σορό της φοιτήτριας, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί συναίνεσης του θύματος.

Η σορός της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή βραχώδους παραλίας. Ήταν γυμνή και την ανέσυραν λιμενικοί.

Αναφερόμενος στη νεκροψία-νεκροτομή που έκανε, ο Παναγιώτης Κοτρέτσος τόνισε ότι υπήρχαν τραύματα που δεν δικαιολογούνταν από την πτώση και σημείωσε ότι όταν οι δύο κατηγορούμενοι την πέταξαν στη θάλασσα η κοπέλα ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και ζωντανή. Όπως εξήγησε, έφερε τραύματα που οδηγούσαν εξ αρχής στο συμπέρασμα ότι η φοιτήτρια είχε βασανιστεί πριν από το θάνατό της. «Έφερε προθανάτια τραύματα –χαρακιές στο λαιμό–, που δήλωναν πως κάποιος είχε επιχειρήσει να τη μαχαιρώσει, ενώ υπήρχαν και σημάδια απόπειρας στραγγαλισμού με τα χέρια», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η εντύπωση της απειλής ήταν ξεκάθαρη, καθώς ο στραγγαλισμός μπορεί να μην ήταν παρατεταμένος, «αλλά για το θύμα η ασφυξία είναι απειλή μεγαλύτερη από το μαχαίρι γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος. Είναι πρωτόγνωρο ένστικτο, νιώθεις ότι πεθαίνεις».

Ακόμα, κατέθεσε ότι από η σορός δεν έφερε σημάδια που να υποδηλώνουν ότι σύρθηκε για να μεταφερθεί και εκτίμησε ότι ήταν δύο αυτοί που μετακίνησαν τη φοιτήτρια. Όπως είπε, εάν η Ελένη Τοπαλούδη είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο τότε είναι πολύ πιθανό να είχε ανακάμψει, παρά τις βαρύτατες κακώσεις που έφερε. «Δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία», είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι ήταν σχισμένο και το αυτί της.

Εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα ο πατέρας της φοιτήτριας έβαλε τα κλάματα, μονολογώντας: «Το βασάνισαν το κοριτσάκι μου, το βασάνισαν».

Απαντώντας σε ερώτηση της Έδρας σχετικά με τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων –και ειδικά του Ροδίτη– ότι η Ελένη Τοπαλούδη συναίνεσε σε ερωτική πράξη, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος ανέφερε: «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος τού να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης το θεωρεί σωστή πρακτική, και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.