28 Ιανουάριος 2020, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2020, 13:19

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από τη ΝΔ

  • Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από τη ΝΔ
    (Πηγή: thodoris-zagorakis.com)

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του για το θέμα υποβιβασμού του ΠΑΟΚ.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.