28 Ιανουάριος 2020, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2020, 18:43

Αστόρια: Γλέντησαν ποντιακά στην κοπή πίτας του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά»

  • Αστόρια: Γλέντησαν ποντιακά στην κοπή πίτας του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά»
    (Φωτ.: Γιώργος Σαμαράς)

Το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια γέμισε με ομογενείς ποντιακής καταγωγής αλλά και λάτρεις της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του ετήσιου χειμερινού χορού του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Κώστας Τσιλφίδης.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού και στα ιστορικά γεγονότα για τη σημασία της Τραπεζούντας ως κέντρου μεταφοράς μεταξιού από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο. Αργότερα χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Κώστας Τσιλφίδης.


(Φωτ.: ΕΤΑ / Press)

Ακολούθησε η κοπή πίτας του σωματείου από τον ευεργέτη και θερμό υποστηρικτή του Ιδρύματος Βασίλειο Κακουλίδη, ενώ το φλουρί έπεσε στο μέλος του ΔΣ Θεόφιλο Βασιλειάδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η γενική γραμματέας Μάγδα Κατέχη αναφέρθηκε στον νέο φορέα του σωματείου, που φέρει το όνομα «PHOS» (Pontian-Hellenic Outreach and Support Council), καλώντας όποιον επιθυμεί να συνδράμει. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ποντιακή μουσική, και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ. Συμμετείχαν ο Χρήστος Τικταπανίδης στη λύρα, ο Σωκράτης Τογρίδης στο νταούλι και ο Δημήτρης Στεφανίδης στο τραγούδι.

  • Με πληροφορίες από το anamniseis.net.
Εκδηλωσεις