28 Ιανουάριος 2020, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2020, 14:03

Εκδήλωση για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό στη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου (βίντεο)

  • (Βίντεο: stelios gavriilidis για το periskopio.blogspot.com)

Μια επιμορφωτική εκδήλωση, που κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δρ Κοινωνιολογίας Γιώργος Ρακκάς και ο συγγραφέας, εκδότης, και πολιτικός-στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Η σημαντικότητα της θεματολογίας, οι γνώσεις των ομιλητών και το οπτικό υλικό που παρουσιάστηκε πρόσφεραν στο ακροατήριο υψηλού επιπέδου πληροφόρηση σε φλέγοντα ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, καθώς και το θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας, των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, και διατήρησε έντονο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίωρης παρουσίασης.

Πρώτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου & Περιχώρων, Δημήτρης Μιχαηλίδης. Ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γοπουρίδης και οι χαιρετισμοί του δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, του περιφερειακού συμβούλου Σωτήρη Βόσδου και του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιάννη Λιάση.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους εισηγητές.

  • Με πληροφορίες από το eperiskopio.blogspot.com