28 Ιανουάριος 2020, 11:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουάριος 2020, 11:09

Σε γιορτινό κλίμα η κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

  • Σε γιορτινό κλίμα η κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
  • Σε γιορτινό κλίμα η κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Σε κλίμα γιορτινό, γεμάτο αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η κοπή πίτας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Κατάμεστη η αίθουσα του σωματείου στην πρώτη εκδήλωση του έτους.

Το λόγο πρώτα πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπουτσίδης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019 για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τόνισε επίσης τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης, το οποίο αποτελεί κόσμημα του νομού και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς στην πόλη της Κατερίνης αλλά και σε ολόκληρο τον νομό Πιερίας.

Στη συνέχεια το μέλος του ΔΣ Μίμης Συμεωνίδης έκανε αναφορά στα έθιμα του Πόντου κατά τη διάρκεια των εορτών με τη συμμετοχή των παιδιών. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο π. Δημήτριος.


(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Πιερίας Μπέτυ Σκούφα και Σάββας Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων καθώς και πολλά μέλη της Ένωσης.