27 Ιανουάριος 2020, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 22:50

ΠΑΟΚ και Ξάνθη απαντούν στην εισήγηση της ΕΕΑ – Οπαδοί του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΝΔ

  • ΠΑΟΚ και Ξάνθη απαντούν στην εισήγηση της ΕΕΑ – Οπαδοί του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΝΔ

Με μια ανακοίνωση, σε σκληρό ύφος, απάντησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος του βορρά αναφέρει τα εξής: «Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των –υποτίθεται– λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού, στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

»Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι
επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος. Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους
πρόσωπο. Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο. Σύντομα, το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος, θα γίνει εφιάλτης!».

Στους κόλπους της ομάδας επικρατεί αναβρασμός μετά την απόφαση της ΕΕΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οπαδοί του Δικέφαλου του βορρά εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στον αγώνα με τον Βόλο, στην Τούμπα, με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, όταν τελείωσε το παιχνίδι κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Διαμαρτυρία οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη έξω από τα γραφεία της ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Δήλωση Ζέρβα
Για πλήγμα κατά της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σε δήλωσή του σχετικά με την εισήγηση της ΕΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Η διαφορά σήμερα, είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία».

Η πρώτη αντίδραση της Ξάνθης
Η πρώτη αντίδραση από την Ξάνθη, αναφορικά με το πόρισμα της ΕΕΑ, ήρθε δια στόματος του Αριστείδη Πιαλόγλου. Σήμερα, στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιτας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο πρόεδρος της ομάδας είπε χαρακτηριστικά: «Η Ξάνθη κατηγορήθηκε και παραπέμπεται για να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα για τους εξής δύο λόγους: Γιατί τον Αύγουστο του 2019 δεν ειδοποίησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αλλαγή του μετοχολογίου και δήλωσε την εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ, στην οποία είναι αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης, αντί να δηλώσει την INSPORTS, στην οποία είναι επίσης αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης.

»Η Ξάνθη λοιπόν μετά την ανακοίνωση της χορήγησης του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 21 Μαρτίου 2019, εντός 7 ημερών και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2019 κοινοποίησε εγγράφως την αλλαγή αυτή: στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, στη Super League και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τηλεφωνικά.

»Ποιος ο δόλος ρε παιδιά; Το ήξερε όλη η Ελλάδα, το ήξεραν όλες οι Αρχές, πληρώθηκαν όλοι οι φόροι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήξερε τίποτα; Ό,τι προβλέπει ο νόμος το εφαρμόσαμε κατά γράμμα.

»Καλούμε την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως επίσης και τη Super League να δώσουν στη δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα τα οποία τους έχουνε σταλεί από την ΠΑΕ Ξάνθη στις 28 Μαρτίου 2019 και με τα οποία η ΠΑΕ Ξάνθη γνωστοποιεί την αλλαγή του μετοχολογίου.

»Όσον αφορά την πολυιδιοκτησία, γιατί το βατράχι προσπαθούν να το πνίξουν από παντού, είναι λυπηρό σε μια χώρα δικαίου να βγαίνουνε πορίσματα που δεν θα έβγαιναν ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες. Οι "πληρώνουν" σε αυτήν την ομάδα, μέχρι αυτό το λεπτό που μιλάμε και είναι αποκλειστικοί μέτοχοι της ΠΑΕ Ξάνθη μέσω της εταιρείας INSPORTS, είναι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης. Αυτά έχω να σας πω σαν πρόεδρος της ΠΑΕ και 31 χρόνια πορεύομαι μέσα σ’ αυτήν την εταιρεία με διαφάνεια και νομιμότητα. Ο καιρός που είναι ο κριτής των πάντων θα το δείξει.


Ο Άρης Πιαλόγλου μιλά στην κοπή της πίτας (φωτ.: xanthifc.gr)

»Θέλω να κάνω μια αναφορά για το πρόστιμο της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ύψους 200.000 ευρώ, το οποίο επί λέξει αναφέρει ότι λόγω της "καλής οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ, σας επιβάλλουμε πρόστιμο 200.000 ευρώ". Όπως είπε και ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας κ. Πανόπουλος, ούτε θα παρακαλέσουμε, ούτε θα κλείσουμε δρόμους, ούτε θα χτυπήσουμε καμπαναριά εκκλησιών. Δηλαδή αν παρουσιαζόμασταν σαν φτωχοί και παραπονεμένοι, δυστυχείς και κατατρεγμένοι το πρόστιμο θα ήταν 150.000;

»Τέλος και μια αναφορά προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναλογιστείτε κύριοι αν μια εισήγησή σας μη τεκμηριωμένη για υποβιβασμό της ομάδας μας και στηριζόμενη μόνο σε ενδείξεις δεν ήταν εφέσιμη τι κακό θα προξενούσατε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη. Θα χωρίζατε την Ελλάδα στα δύο. Τα συμπεράσματα δικά σας».