27 Ιανουάριος 2020, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 20:49

Φονικό στον Διόνυσο: Μετανιωμένος δήλωσε ο 77χρονος

  • Φονικό στον Διόνυσο: Μετανιωμένος δήλωσε ο 77χρονος
    Αστυνομικοί στον χώρο όπου ο 77χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον δημοτικό υπάλληλο στο Διόνυσο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο δράστης του εγκλήματος στον Διόνυσο, μετά από προθεσμία που έλαβε σήμερα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 77χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χρυσικάκη, δικηγόρο του δράστη, ο εντολέας του δηλώνει μετανιωμένος για το έγκλημα σε βάρος του 53χρονου υπαλλήλου του Δήμου Διονύσου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστηρίζει πως υπήρξε διαπληκτισμός του δράστη με το θύμα και ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είχε προσπαθήσει να βρει το θύμα και την περασμένη Παρασκευή, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Ο κατηγορούμενος είχε παραπονεθεί πολλές φορές στο παρελθόν για προβλήματα εξωτερικής διαρροής, που έλεγε πως αντιμετώπιζε το σπίτι του, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στατικότητας.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα ο 77χρονος ήταν με μάσκα οξυγόνου, καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας.

Τριήμερο πένθος στον Δήμο Διονύσου
Σε κατάσταση τριήμερου πένθους κήρυξε τον τοπικό δήμο ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, μετά από την «απρόκλητη και άδικη δολοφονική επίθεση σε βάρος του προϊσταμένου Ύδρευσης», όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Διονύσου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, σε ένδειξη βαρύτατου πένθους για την απώλεια του στελέχους του δήμου, αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη ή μη εκδήλωση του Δήμου Διονύσου για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα από τις 27 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2020. Αναφορικά με τις συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων, ματαιώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς η συνεδρίαση της Τρίτης (28/1) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, όλες οι υπηρεσίες του δήμου (κεντρικό δημαρχείο, περιφερειακές υπηρεσίες και δημοτικές κοινότητες) θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 28 Ιανουαρίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια της τοπικής δημοτικής συγκοινωνίας.