27 Ιανουάριος 2020, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 19:58

Σεισμός στην Τουρκία: Τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης

  • Σεισμός στην Τουρκία: Τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης
    Σωστικά συνεργεία σε κτήριο που κατέρρευσε στην Ελαζίγκ (φωτ.: EPA / STR)

Η Τουρκία τερμάτισε τις επιχειρήσεις διάσωσης σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας που επλήγη από τον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών την περασμένη Παρασκευή, αφού διασώστες ανέσυραν τη σορό του τελευταίου αγνοούμενου που αναζητούσαν στα συντρίμμια ενός κτηρίου που κατέρρευσε. Πλέον, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 41.

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 86 που παραμένουν υπό νοσηλεία σε νοσοκομεία, οι 18 εξ αυτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σαράντα πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από τα χαλάσματα κτηρίων, ανέφερε η τουρκική αρχή καταστροφών και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (AFAD), που σημείωσε ότι 948 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί από την Παρασκευή το βράδυ.

Οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα κτήρια, εξαιτίας των φόβων νέας κατάρρευσης και νέων μετασεισμών. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Ελαζίγκ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει οικονομική στήριξη στους σεισμοπαθείς, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν. Περί τα 1.000 προσωρινά καταλύματα θα οικοδομηθούν και ορισμένα σχολεία και τεμένη χρησιμοποιούνται ήδη ως καταφύγια, συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.


Πληγέντες κάτοικοι της περιοχής βρήκαν καταφύγιο σε ένα κλειστό γυμναστήριο (φωτ.: EPA / STR)

Επιπλέον, ο υπουργός Χωροταξίας Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι οι Αρχές ξεκίνησαν την κατεδάφιση 22 κατεστραμμένων κτηρίων στην Ελαζίγκ. Πρόσθεσε ότι η οικοδόμηση 2.000 νέων σπιτιών στην επαρχία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Anadolu.