27 Ιανουάριος 2020, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 19:59

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Ποζρικίδης

  • Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Ποζρικίδης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την ανείπωτη και βαθιά θλίψη του καθώς και τα συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo για το θάνατο Αριστείδη Ποζρικίδη. Ο εκλιπών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επί χρόνια αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo, και πατέρας του διευθύνοντος συμβούλου του εθνικού εκθεσιακού φορέα Κυριάκου Ποζρικίδη, είχε ενεργό δράση στη ζωή της πόλης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της από πολλές, διαφορετικές θέσεις.

Ο Αριστείδης Ποζρικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1927 από γονείς πρόσφυγες.

Ήταν παντρεμένος με την Χρυσούλα και πατέρας τριών αγοριών. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του εμπορίου, και από το 1984 έως το 2005 εκλεγόταν συνεχώς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ το 2006 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρός της. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος το 1997. Παράλληλα, διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, από την οποία του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση, στις 4 Νοεμβρίου 2017, για την συνεισφορά του.

Υπηρέτησε επίσης ως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ενώ επί μία 20ετία διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην οποία επί χρόνια υπήρξε και αντιπρόεδρος. Μάλιστα, για την μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της πόλης, τού απονεμήθηκε στις 16 Ιουλίου 2008 το Αργυρό Μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την πλούσια κοινωνική του δράση δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Αστικός λεωφορειούχος από το 1953, πρόεδρος του Σωματείου «Μέγας Αλέξανδρος» και μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ επί μια 20ετία ·αναγορεύθηκε μάλιστα επίτιμος πρόεδρος του Οργανισμού.

Τέλος, υπήρξε ενεργό μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Θεσσαλονίκης, με πλούσιο κοινωφελές έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με συνεχές ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και τα θέματα της Μακεδονίας, και του Σωματείου «Άγιος Βασίλειος-Βασιλειάδα» .

Το ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO αποφάσισε να καταθέσει χρηματικό ποσό εις μνήμην του εκλιπόντος σε ίδρυμα που θα προτείνει η οικογένειά του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, και ώρα 15:00, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.