27 Ιανουάριος 2020, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 15:39

Θρίλερ με το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

  • Θρίλερ με το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν
    (Φωτ.: tellerreport.com)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αφγανιστάν όπου νωρίτερα σήμερα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας κατέπεσε αεροσκάφος. Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι πρόκειται για αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines που μετέφερε 83 άτομα, ωστόσο στη συνέχεια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν (ACAA) ανακοίνωσε ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους» και η αεροπορική εταιρεία ότι «όλες οι πτήσεις της έφτασαν κανονικά στον προορισμό τους».

Πάντως ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην επαρχία Γκάζνι Άχμαντ Χαν Σιράτα επιβεβαίωσε την πτώση αεροσκάφους «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα», σημειώνοντας πως «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» λόγω της παρουσίας ανταρτών.

«Πρόκειται πιθανόν για αεροπλάνο της γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Αρέφ Νούρι, τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό αεροσκάφος». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το αεροπλάνο έχει πάρει φωτιά και χωρικοί προσπαθούν να την κατασβέσουν». Με εξαίρεση τις πόλεις, η επαρχία αυτή ελέγχεται από τους Ταλιμπάν κάτι που περιπλέκει ιδιαίτερα την αποστολή σωστικών συνεργείων και ερευνητών. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι οι αντάρτες «αναζητούν πληροφορίες» για το δυστύχημα.

Η Arian Afghan Airlines (AAN), που περιλαμβάνεται στον μαύρο κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες στις οποίες απαγορεύεται να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ, συχνά δανείζει τα αεροσκάφη της στον αφγανικό στρατό για τη μεταφορά στρατιωτών. Εκτός από την ΑΑΝ το Αφγανιστάν διαθέτει μία ακόμη αεροπορική εταιρεία, την ιδιωτική Kam Air, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στον μαύρο κατάλογο της ΕΕ.