27 Ιανουάριος 2020, 23:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 22:35

Χορός και κέφι στο ποντιακό γλέντι του «Εύξεινου Πόντου» Κομοτηνής (βίντεο)

  • (Βίντεο: fonirodopis.gr)

Ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι στήθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή τον ετήσιο χορό του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος», το περασμένο Σάββατο στο κέντρο «Ποσειδώνιο».

Τη χοροεσπερίδα άνοιξαν τα πολυάριθμα τμήματα του σωματείου παρουσιάζοντας χορούς της αλησμόνητης πατρίδας.

«Είναι πάρα πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τον κόσμο να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και να κρατάει την παράδοση τόσο ψηλά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Νικολάου από το βήμα της εκδήλωσης, ενώ αποκάλυψε ότι το σωματείο το επόμενο διάστημα προγραμματίζει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και στη συνέχεια άρχισε το ποντιακό γλέντι. Συμμετείχαν ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Χρήστος Ιωαννίδης στο τραγούδι, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Παναγιώτης Στεφανίδης στη λύρα, ο Γιώργος Σιαμίδης στο αγγείο, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης και ο Ηλίας Στεφανίδης στο νταούλι.


(Βίντεο: fonirodopis.gr)

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, η πρόεδρος της Επιτροπής των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης Σοφία Μενεσελίδου, εκπρόσωποι της ΠΟΕ και ποντιακών σωματείων της περιοχής.

  • Με πληροφορίες από το fonirodopis.gr
Εκδηλωσεις