27 Ιανουάριος 2020, 13:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 13:23

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν σχολεία λόγω γρίπης στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

  • Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν σχολεία λόγω γρίπης στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
    (Φωτ.: pixabay.com / congerdesign)

Από σήμερα έως και τις 29 Ιανουαρίου κλείνουν τρεις εκπαιδευτικές δομές στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων.

Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Νηπιαγωγείο των Αμπελοκήπων από όπου απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών.

Την απόφαση πήρε ο δήμος που στη συνέχεια ενημέρωσε τα σχολεία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. O δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «από τους 263 μαθητές του δημοτικού σχολείου απουσίασαν σήμερα 212. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά απουσιών είχαμε και στα δύο νηπιαγωγεία, για αυτό και αποφάσισα να παρανείμουν κλειστά για τρεις ημέρες, στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη, έχει παρουσιαστεί μικρή αυξητική τάση στον αριθμό απόντων μαθητών, λόγω της εποχικής γρίπης, της τάξεως του 30%, αλλά δεν είμαστε σε ανησυχητικό σημείο, αν και σε κάποια σχολεία απουσιάζει και το 60% των μαθητών». Στη δυτική Θεσσαλονίκη το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν ξεπερνά το 30% του συνολικού αριθμού, ενώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη το ποσοστό αγγίζει το 25%.