27 Ιανουάριος 2020, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 14:47

ΗΠΑ: Χειρόγραφο θέτει υπό αμφισβήτηση την υπερασπιστική γραμμή Τραμπ

  • ΗΠΑ: Χειρόγραφο θέτει υπό αμφισβήτηση την υπερασπιστική γραμμή Τραμπ
    Οι φάκελοι με τα στοιχεία προσκομίζονται στη Γερουσία (φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε πει τον Αύγουστο στον τότε σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ότι ήθελε να συνεχιστεί το πάγωμα της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας (αξίας 391 εκατομμυρίων δολαρίων) στην Ουκρανία, ωσότου το Κίεβο να δεσμευτεί ότι θα άρχιζε να διενεργεί έρευνες σε βάρος Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, έγραψε χθες η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη χειρόγραφο του Μπόλτον.

Η αποκάλυψη περιέχεται σε χειρόγραφο του Μπόλτον που αποτελεί πρόπλασμα νέου βιβλίου που ετοιμάζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, γράφουν οι Times, που πάντως δεν αναδημοσιεύουν κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα. Εάν η περιγραφή της τοποθέτησης του Τραμπ είναι ακριβής, τίθεται υπό αμφισβήτηση η υπερασπιστική γραμμή του στη δίκη του στη Γερουσία, σημειώνει η εφημερίδα.

Η αμερικανική προεδρία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο για το δημοσίευμα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.