27 Ιανουάριος 2020, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 17:34

Στέφανος Κυριακίδης: Είναι συγκλονιστικό το τέλος του Θεόκλητου στο «Κόκκινο ποτάμι»

  • Στέφανος Κυριακίδης: Είναι συγκλονιστικό το τέλος του Θεόκλητου στο «Κόκκινο ποτάμι»
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Εμπνευσμένος από τη δράση του μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη είναι ο ρόλος του Θεόκλητου στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι», τον οποίο υποδύεται ο Στέφανος Κυριακίδης. Για το ρόλο του στη σειρά αλλά και το δραματικό τηλεοπτικό του τέλος μίλησε στο gossip-tv.gr ο ηθοποιός.

Στη συνέντευξή του τονίζει, μεταξύ άλλων, τις ποντιακές του ρίζες και ότι γαλουχήθηκε με ιστορίες από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην ερώτηση για το πώς είπε το «ναι» στο ρόλο αυτόν, ο Στέφανος Κυριακίδης αναφέρει: «Πρώτα απ' όλα το όνομα Μανούσος Μανουσάκης. Είναι εγγύηση για μένα το όνομα αυτό, καθώς έχω δουλέψει μαζί του πολλές φορές και γνωρίζω καλά το άρτιο αποτέλεσμα που έχουν όλες οι δουλειές του. Επίσης με γοήτευσε και το θέμα της ιστορίας. Είχε τύχει να διαβάσω το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, οπότε όταν μου έγινε η πρόταση από τον Μανούσο, δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά και είπα φυσικά αμέσως το ναι.

»Ο ρόλος μου είναι εμπνευσμένος από τη δράση του μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη, ο οποίος μου άρεσε πάντα ως προσωπικότητα. Είναι ένα πρόσωπο πραγματικά τραγικό, με όλα τα στοιχεία του ιδιοφυούς ανθρώπου. Και επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το αρχαίο δράμα, το συγκεκριμένο πρόσωπο με γοήτευσε» τόνισε ο ηθοποιός σχετικά με το ρόλο που υποδύεται στη σειρά.


(Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Για τις ποντιακές του ρίζες αλλά και για τις ιστορίες που έχει ακούσει από την οικογένειά του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εκμυστηρεύεται τα εξής: «Ο πατέρας μου ήταν Πόντιος. Η μνήμη μου είναι γεμάτη από ιστορίες γύρω από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πολύ βαθύς ο πόνος αυτός για όλους τους Πόντιους. Η γιαγιά μου τον παρομοίαζε με κάρβουνο που στην αρχή καίει μέσα σου, όσο περνάει ο καιρός το κάψιμο περνάει, αλλά το κάρβουνο παραμένει πάντα μέσα σου. Αυτά τα λόγια της γιαγιάς μου δεν τα ξεχνώ».

Όσο για το τέλος του στη σειρά, ο Στέφανος Κυριακίδης τονίζει ότι θα είναι συγκλονιστικό.

  • Με πληροφορίες από το gossip-tv.gr.