27 Ιανουάριος 2020, 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 11:17

Αναγορεύτηκε σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης ο μητροπολίτης Ξάνθης

  • Αναγορεύτηκε σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης ο μητροπολίτης Ξάνθης
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης)
  • Αναγορεύτηκε σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης ο μητροπολίτης Ξάνθης

Σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης αναγορεύτηκε χθες ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το σωματείο έκοψε τη βασιλόπιτά του και βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες καθώς και παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ & ΤΕΙ.

Τα παρών έδωσαν τοπικές Αρχές και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Πρώτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης Θεόδωρος Ρωμανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου συνεχίζουν με πάθος, μεράκι και διάθεση την προσπάθειά τους εδώ και χρόνια για τη διάσωση, ανάδειξη και μετάδοση του ποντιακού πολιτισμού στις νεότερες γενιές.

Απευθυνόμενος στον μητροπολίτη, ο πρόεδρος τόνισε: «Σεβασμιότατε, δεν έχουμε να σας προσφέρουμε τίποτε άλλο από την ευγνωμοσύνη, το σεβασμό, την αγάπη όλων των μελών του Συλλόγου. Ευχόμαστε τα έτη σας να είναι πολλά, ειρηνικά και θεοσκέπαστα. Για να μας διδάσκετε και να μας φωτίζετε με το λόγο σας. Να μας εμπνέετε και να μας καθοδηγείτε με το έργο σας. Να μας στηρίζετε με την παρουσία σας εδώ στην ωραία περιοχή της πατρίδας μας, στην αγαπημένη μας Θράκη».


(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης)

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ26
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2020