27 Ιανουάριος 2020, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 11:03

Παναγιωτόπουλος: Οφείλουμε να αντιδράσουμε εάν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές»

  • Νίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν παραβιάστηκε εθνικό έδαφος στον Έβρο από Τούρκους στρατιώτες
    Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Αυτονόητη χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την απάντηση που έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών με την καταδίκη της υποκριτικής στάσης της Άγκυρας «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα». Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό, ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Εάν, όμως, η Τουρκία παραβιάσει τις "κόκκινες γραμμές" που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε», τόνισε.

Αναφερόμενος και στην μαύρη επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και πως από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο γκριζάρισμα κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται από την ελληνική κυβέρνηση με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα.