27 Ιανουάριος 2020, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2020, 07:52

Επιστρέφουν οι βροχές σήμερα, σε άνοδο η θερμοκρασία

  • Επιστρέφουν οι βροχές σήμερα, σε άνοδο η θερμοκρασία
    (Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας. Στις περισσότερες περιοχές αναμένονται νεφώσεις  με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Αττική νεφώσεις  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Mεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις  με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία, κυρίως στις Κυκλάδες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις  παροδικά αυξημένες. Κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.