26 Ιανουάριος 2020, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2020, 16:55

Νέα «πυρά» Ερντογάν σε Χαφτάρ

  • Νέα «πυρά» Ερντογάν σε Χαφτάρ
    Ο Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA / Clemens Bilan)

Ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ παραβιάζει την εκεχειρία στη χώρα και δεν μπορεί κανείς να αναμένει ότι θα σεβαστεί την κατάπαυση πυρός μεταξύ των δυνάμεών του και των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων, δήλωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν αναχωρήσει για το Αλγέρι, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν κατ’ επανάληψη παραβιάσει την εκεχειρία στη Λιβύη, προσθέτοντας ότι η διεθνής στήριξη προς τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαφτάρ τον «κακομαθαίνει».

«Πρώτα απ’ όλα, ο Χάφταρ είναι πραξικοπηματίας», υποστήριξε ο Ερντογάν. «Σε αυτή τη φάση, πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ποια είναι η ταυτότητα του Χαφτάρ. Είναι ένας άνθρωπος που και στο παρελθόν έχει προδώσει τους ανωτέρους του. Δεν είναι δυνατόν να αναμένει κανείς έλεος και κατανόηση από κάποιον σαν αυτόν για την εκεχειρία», πρόσθεσε. «Συνεχίζει τις επιθέσεις με όλα τα μέσα. Ωστόσο, δεν θα τα καταφέρει», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.