26 Ιανουάριος 2020, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2020, 10:12

Νέος κοροναϊός: Εκκενώνεται το προξενείο των ΗΠΑ στην Ουχάν

  • ΗΠΑ: Προκλητικό και αντιπαραγωγικό το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
    Άποψη του κτηρίου «Χάρι Σ. Τρούμαν», έδρα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Mike Theiler)

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκκενώσει το αμερικανικό προξενείο στην πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού που μέχρι τώρα έχει προκαλέσει το θάνατο 56 ανθρώπων. Παράλληλα, εκτός από τη μεταφορά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, ανέφερε ότι θα προσφέρει περιορισμένο αριθμό θέσεων σε ιδιώτες Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη, σε μια απευθείας πτήση από την Ουχάν στο Σαν Φρανσίσκο που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Η Ουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα λόγω του νέου κοροναϊού που εντοπίστηκε εκεί στα τέλη του περασμένου έτους. Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων και των τρένων.

Και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Αυστραλία, έχουν ανακοινώσει ότι εξετάζουν την πιθανότητα να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την Ουχάν. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση ότι προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες και παρέχει βοήθεια στην αμερικανική κυβέρνηση για να διευκολύνει την εκκένωση.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters.