26 Ιανουάριος 2020, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2020, 12:02

Σεισμός στην Τουρκία: Πληθαίνουν οι νεκροί

  • Σεισμός στην Τουρκία: Πληθαίνουν οι νεκροί
    Ο Ταγίπ Ερντογάν (Δ) παρακολουθεί την επιχείρηση διάσωσης μιας γυναίκας από τα χαλάσματα (φωτ.: EPA / Turkish President Press Office Handout)

Σε 35 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε την επαρχία Ελαζίγκ, στην ανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σε νεότερο απολογισμό της η τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD).

Μέχρι στιγμής, ο καταγεγραμμένος αριθμός των τραυματιών είναι 1.547, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν θύματα κάτω από χαλάσματα.

Σαράντα πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους μια γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή 17 ώρες μετά την κατάρρευση του σπιτιού της. Η AFAD ανέφερε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, 76 κτήρια κατέρρευσαν και 42 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Τουλάχιστον 700 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, εννέα εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη χθες στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγκ, στην ανατολική Τουρκία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Anadolu / Sputnik.