26 Ιανουάριος 2020, 08:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2020, 08:08

Συννεφιά με νοτιάδες την Κυριακή

  • Συννεφιά με νοτιάδες την Κυριακή
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα νεφώσεις στα δυτικά, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά (κυρίως βόρεια).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (25/1):

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις και από το βράδυ τοπικές βροχές (κυρίως στη δυτική Μακεδονία). Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφορ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά τμήματα, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 16 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βόρεια είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).