26 Ιανουάριος 2020, 12:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2020, 12:34

Η μακεδονική κουζίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής

  • Η μακεδονική κουζίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο καθιερωμένο ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο The Met, στη Θεσσαλονίκη, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν ένα πλούσιο μενού με εξαιρετικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας και παράλληλα να συζητήσουν για τη μεγάλη πρόκληση: τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (IKA-Culinary Olympics) που θα γίνουν τον Φεβρουάριο (14/2-19/2) στη Στουτγάρδη.

Είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική αποστολή συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση της γαστρονομίας, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

Τα μέλη της Λέσχης που απαρτίζουν την «Ολυμπιακή» ομάδα θα παρουσιάσουν γεύμα από τη μακεδονική κουζίνα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα τοπικά προϊόντα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Γιώργος Μαστροδημήτρης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σπουδαιότητα του εγχειρήματος της Λέσχης να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τον πολιτισμό της Ελλάδας σε μία διοργάνωση παγκοσμίου εμβέλειας.

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά η συμμετοχή είναι το σημαντικότερο» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης και team manager της ομάδας Χρήστος Γκότσης. Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από τους σεφ: Κώστα Γεωργαντζά, Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετιου, με την υποστήριξη των σεφ Δημήτρη Κυριακόπουλο, Γιώργο Μαστροδημήτρη, Δημήτρη Τσανάνα, πατέρα Επιφάνιο, Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.

Αξίζει να τονιστεί ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής θα δώσουν το παρών 2.000 σεφ, θα παρουσιαστούν 7.000 μενού, θα συμμετάσχουν 59 χώρες, ενώ αναμένεται να γνωρίσουν τη διοργάνωση 28.000 επισκέπτες. Και φυσικά, μην λησμονούμε ότι η μακεδονική κουζίνα εμπεριέχει, εκτός των άλλων στοιχείων, έντονο χρώμα και από την γαστρονομική παράδοση των Ποντίων.

Με πληροφορίες από chefsclub.gr.