25 Ιανουάριος 2020, 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2020, 13:31

Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων: Να ζητήσει συγγνώμη ο Ολυμπιακός

  • Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων: Να ζητήσει συγγνώμη ο Ολυμπιακός
    Το πάνελ των ομιλητών στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Παλλινοστούντων Ελλήνων Ποντίων «Η δύναμη της Ενότητας» (φωτ.: Intime)

Τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός «για την απαράδεκτη, ανιστόρητη και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης» ζήτησε ο Σύλλογος Παλλινοστούντων Ελλήνων Ποντίων «Η δύναμη της Ενότητας», ο οποίος το πρωί του Σαββάτου παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, σε κατάμεστη αίθουσα στο «Βελλίδειο».

«Είμαστε πολύ νευριασμένοι, αλλά και στεναχωρημένοι», είπε η πρόεδρος Ταμίλα Ελευθεριάδου, η οποία τόνισε ότι ακούστηκαν ψέματα για τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των συλλόγων.

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, και από την θέση αυτή που είμαι ζητάω από αυτούς που μας αποκάλεσαν “Ρώσους” να ανακαλέσουν, αλλά και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανώλης Λαμτζίδης.

Στο γεγονός ότι τα ελληνικά έχουν μπει ως ξένη γλώσσα στα σχολεία της Ρωσίας, εξέλιξη που οφείλεται στον Ιβάν Σαββίδη (είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας), στάθηκε ο διευθυντής Διαπολιτισμικού Σχολείου στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, Τάσος Παπαδόπουλος. «Υπάρχει πρόγραμμα αδελφοποίησης με σχολεία της Ελλάδας και της Ρωσίας, κυρίως στην περιοχή του Κράσνονταρ, που είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο. Είναι κρίμα οι Έλληνες να χωριζόμαστε για ένα όμορφο άθλημα όπως το ποδόσφαιρο. Είμαστε Πόντιοι, είμαστε Έλληνες, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», εξήγησε.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Κινήματος Ελληνορωσικής Φιλίας Ιωάννης Κοτσαηλίδης ανέφερε: «Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αναβαθμίσει το πανεπιστήμιο, έχει αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη, έχει ανοίξει θέσεις εργασίας. Πρέπει να στηρίξουμε τον Ιβάν Σαββίδη, γιατί είναι οικογένεια μας, γιατί μετά από αυτόν, ακολουθούμε εμείς, πρέπει να στηρίξουμε τις παραδόσεις μας».