25 Ιανουάριος 2020, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2020, 13:00

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ: «Πιάστηκαν» 1,2 τόνοι κοκαΐνης στον Αστακό

  • Καβάλα: Βρέθηκε το αυτοκίνητο αγνοούμενου επιχειρηματία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)

Τουλάχιστον δύο χρόνια ερευνούσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής τη δράστη διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς ναρκωτικών. Αποτέλεσμα αυτή της συστηματικής έρευνας είναι η κατάσχεση 1,181 τόνων κοκαΐνης στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, και η σύλληψη οκτώ αλλοδαπών (Αλβανοί και αραβόφωνοι). Επίσης, κατασχέθηκαν περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, τα ναρκωτικά προέρχονται από τον Άγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και μεταφέρθηκαν με ιστιοφόρο.

Οι συσκευασίες ήταν προσωρινά αποθηκευμένες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν κλειστεί από τα μέλη της οργάνωσης. Εκτιμάται ότι η Ελλάδα ήταν ο πρώτος σταθμός των διακινητών, και ότι στη συνέχεια η κοκαΐνη θα κατέληγε σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της βορειοδυτικής Αφρικής.

Με δεδομένο ότι το κύκλωμα βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί η συνολική ποσότητα που διακινήθηκε μέσω Ελλάδας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο.