25 Ιανουάριος 2020, 22:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2020, 22:37

Στον Πολύγυρο μεταφέρεται η έκθεση «Η Ελληνίδα στον πόλεμο»

  • Στον Πολύγυρο μεταφέρεται η έκθεση «Η Ελληνίδα στον πόλεμο»
    Εικόνα από την έκθεση «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη (φωτ.: Δήμος Κατερίνης)

Στον Πολύγυρο μεταφέρεται από την Κυριακή η περιοδική έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο». Η έκθεση, που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου Πολυγύρου.

Η παρουσίαση των εκθεμάτων θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου και του δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου.

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού και θα παραμείνει στον Πολύγυρο έως την 1η Φεβρουαρίου. Αποτελείται από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο επιμελήθηκαν ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής», καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.


Ο Θ. Καράογλου με τον δήμαρχο Κατερίνης Κ. Κουκοδήμο στα εγκαίνια της έκθεσης στην Κατερίνη (φωτ.: ΥΜΑΘ)

Σε δήλωσή του για τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης στον Πολύγυρο, ο Θεόδωρος Καράογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «απώτερος σκοπός της περιοδικής έκθεσης “Η Ελληνίδα στον πόλεμο” είναι να αναγνωριστεί η διαχρονική και συγκλονιστική ανταπόκριση των Ελληνίδων στο κάλεσμα της ευθύνης, κάθε φορά που το έθνος μας χρειάστηκε να υπερασπιστεί το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας».

  • Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης στον Πολύγυρο είναι: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 18:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 14.00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.