24 Ιανουάριος 2020, 22:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2020, 22:19

Ακσόι: Έτοιμη η Τουρκία να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα

  • Ακσόι: Έτοιμη η Τουρκία να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα
    Ο Χαμί Ακσόι (πηγή: Youtube)

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. «Όπως πρότεινε ο πρόεδρός μας (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) στις συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, η χώρα μας είναι έτοιμη να επαναφέρει όλους τους διαύλους διαλόγου, συμπεριλαμβανομένων των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, ακόμη και να ανοίξει ένα νέο κανάλι διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Χαμί Ακσόι σε σημερινή δήλωσή του, υπογραμμίζει το πρακτορείο Anadolu. 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως δεν αποκλείει κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαστηρίου.

«Θα θέλαμε να εξετάσουμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης να συμφωνηθεί αμοιβαία και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαστηρίου» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.