24 Ιανουάριος 2020, 18:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2020, 20:56

Νεολαία Ελλήνων της Ρωσίας: «Ρατσιστική επίθεση» στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη

  • Νεολαία Ελλήνων της Ρωσίας: «Ρατσιστική επίθεση» στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη

Το Συμβούλίο Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Άραγε είναι τόσο σημαντικό σε ποια γωνιά της Γης γεννηθήκαμε εμείς, οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού; Παραμένουμε πάντοτε Έλληνες ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησης ή διαμονής! Έλληνας είναι το αίμα που κυλάει στον άνθρωπο πάντα! Η ελληνική διασπορά στον κόσμο ξεπερνάει σε πληθυσμό την Ελλάδα, και όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες μένουν σε διάφορες χώρες: Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία κ.ά.

»Εκατομμύρια Έλληνες έχουν ως τόπο γέννησης κάποια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα, όμως το γεγονός αυτό δεν αποδυναμώνει την αγάπη και τους δεσμούς τους με την ιστορική τους πατρίδα.

»Αντίθετα αυτή εμπλουτίζεται από μία ιδιαίτερη εθνική απόχρωση της κάθε χώρας. Και ο καθένας από τους εκπροσώπους της διασποράς είναι περήφανος που είναι Έλληνας. Είμαστε εκατομμύρια: εκπρόσωποι νεολαίας και μεγαλύτερων γενεών, που γεννηθήκαμε εκτός των συνόρων της Ελλάδας. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου τύπου δηλώσεις προσπαθούν να χωρίσουν το έθνος σε "σωστούς" και "λάθος", "καθαρούς" και "μη καθαρούς", προκαλούν την εχθρότητα μίας ομάδας ανθρώπων εναντίον μιας άλλης. Και με το να αποσιωπούμε αυτά τα γεγονότα, κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα, καταφέρνουμε μόνο να τα υποστηρίζουμε. Αυτό είναι απαράδεκτο!

»Όταν ο αντίπαλος δεν έχει άλλα λογικά επιχειρήματα, αρχίζει να καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πραγματικός γιος του λαού του, ο οποίος συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, να παρέχει οικονομική βοήθεια σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή τους ζωή, και η αναφορά αυτή στο έργο του μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Δεν του αξίζει καμία ρατσιστική επίθεση στο πρόσωπό του, με κάποιες από τις επιθέσεις αυτές να μην απευθύνονται στο πρόσωπό του, αλλά σε ολόκληρο τον ποντιακό ελληνισμό. Μήπως εμείς, οι Πόντιοι, γίναμε στο σπίτι μας, την Ελλάδα "κάποιοι" πολίτες; Και πότε ξεκινήσαμε να διαχωρίζουμε με αυτόν τον τρόπο ο ένας τον άλλον;».