24 Ιανουάριος 2020, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2020, 18:04

Με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Νίκαιας οι 6 ανήλικοι αλλοδαποί με ψώρα

  • Με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Νίκαιας οι 6 ανήλικοι αλλοδαποί με ψώρα
    Άποψη του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας οι έξι ανήλικοι αλλοδαποί που έχουν προσβληθεί από ψώρα και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού. Όπως γίνεται γνωστό από το νοσοκομείο, «κατόπιν της από 23/01/2020 εισαγγελικής εντολής της εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, διαταχτήκαμε να προβούμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

»Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας, ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

»Να σημειωθεί ότι σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων των δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότ οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου. Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του».