24 Ιανουάριος 2020, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2020, 20:57

Νεολαία ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κ. Ασίας: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης

  • Νεολαία ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κ. Ασίας: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης
    (Φωτ. αρχείου: Facebook / Greek Youth of Black Sea and Central Asia Region)

«Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης και κάνει πάρα πολλά για τη διάδοση του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο! Χάρη σε αυτόν κρατάμε ζωντανό τον ελληνισμό στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Η καρδιά του χτυπάει με το ρυθμό του ελληνισμού!». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας (πρώην χωρών ΕΣΣΔ).

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας τοποθετήθηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Αναλυτικά, σημειώνονται τα εξής: «Ο ελληνισμός και η Ελλάδα είναι παντού. Οι Έλληνες βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές της Γης, όπου συνεχώς προβάλλουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους και τηρούν τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα που παραδίδονται από γενιά σε γενιά. Το γεγονός ότι δεν μένουν όλοι στην Ελλάδα δεν αναιρεί την ταυτότητά τους και το γεγονός ότι μέσα τους κυλάει αίμα ελληνικό. Αντίθετα είναι αξιοθαύμαστο που οι Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνοτική τους ταυτότητα.

»Κανείς δεν μπορεί να μας προσβάλλει ή να μας ταπεινώνει με ρατσιστικά σχόλια.

»Δηλώνουμε περήφανοι για την πατρίδα μας, για την καταγωγή μας και για τη γλώσσα μας και θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε σε όλους μέσω του λόγου και μέσω των πράξεών μας ότι είμαστε Έλληνες. Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε δηλώσεις που μας χωρίζουν σε Έλληνες και μη. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης και κάνει πάρα πολλά για τη διάδοση του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο! Χάρη σε αυτόν κρατάμε ζωντανό τον ελληνισμό στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Η καρδιά του χτυπάει με το ρυθμό του ελληνισμού!».