23 Ιανουάριος 2020, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2020, 11:38

Πολύ καλός ο καιρός την Πέμπτη – Μέχρι τους 16 βαθμούς η θερμοκρασία

  • Πολύ καλός ο καιρός την Πέμπτη – Μέχρι τους 16 βαθμούς η θερμοκρασία
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Filip Singer)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ στο Ιόνιο, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη (23/1):

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρξουν στα ανατολικά και βόρεια από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5, γρήγορα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό πιθανώς 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην κεντρική Μακεδονία μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρξουν στο Ιόνιο. Οι άνεμοι προβλέπονται βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 14 βαθμούς Κελσίου (και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6, από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρξουν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).