22 Ιανουάριος 2020, 21:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2020, 21:17

Συνάντηση Big 4: Σημεία σύγκλισης και νέο ραντεβού

  • Συνάντηση Big 4: Σημεία σύγκλισης και νέο ραντεβού
    Εικόνα από τη σύσκεψη των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Περισσότερο από 3,5 ώρες κράτησε η σύσκεψη των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία συγκάλεσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος των FIFA/UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ. Στη συνάντηση των Big 4 υπήρξαν διαφωνίες αλλά και σημεία σύγκλισης με άξονες την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τους ξένους διαιτητές.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», έδωσαν το παρών οι «ισχυροί άνδρες» των μεγάλων ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών συνομοσπονδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγινε μία αρχή και θα υπάρξει συνέχεια στις συζητήσεις, όπως διαβεβαίωσαν οι δύο «οικοδεσπότες». Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αποχώρησαν από το ξενοδοχείο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ήταν μια σύσκεψη που είχε εντάσεις («ντέρμπι» τη χαρακτήρισε χαριτολογώντας ο κ. Αυγενάκης), αλλά και κάποια σημεία σύγκλισης, εκ των οποίων τα δύο σημαντικότερα ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Χούμπελ: επίσπευση των εκλογών της ΕΠΟ (που θα σηματοδοτήσουν και τη λήξη της διεθνούς επιτροπείας) για το καλοκαίρι του 2020 και ορισμοί ξένων διαιτητών σε περισσότερα κρίσιμα παιχνίδια (όχι μόνο στα ντέρμπι δηλαδή). Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί ξένος αρχιδιαιτητής στην ΚΕΔ που θα αντικαταστήσει τον Μέλο Περέιρα ο οποίος θα αποχωρήσει οριστικά το καλοκαίρι.