22 Ιανουάριος 2020, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2020, 13:05

Συγχαρητήρια από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

  • Συγχαρητήρια από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τα θερμά τους συγχαρητήρια για την εκλογή της εξέφρασαν στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, λίγο μετά την ανάδειξή της στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα με 261 ψήφους υπέρ και 33 «παρών».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησαν στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να της ευχηθούν καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επιπλέον, την ικανοποίησή του γιατί η εκλογή της έγινε από την πρώτη ψηφοφορία και με τέτοια πλειοψηφία. Νωρίτερα είχε δηλώσει, στη Βουλή, πως «Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή».

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια όμορφη, μια ηλιόλουστη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το πολίτευμά μας. Η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα, η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. 

»Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε. Η νέα Ελλάδα η οποία ξημερώνει, μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Σήμερα, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον και καθώς η χώρα μας εισέρχεται πιο αισιόδοξη στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα αποκτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή.

»Θέλω, και πάλι να ευχηθώ στην κυρία Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία στα καθήκοντά της και με οδηγό το Σύνταγμα είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά προς όφελος πάντα της πατρίδας μας».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κ.Τζ.