22 Ιανουάριος 2020, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2020, 12:45

Super League: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

  • Super League: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο
    (Φωτ.: EPA / Nick Soland)

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου τίθεται επί τάπητος, σήμερα, στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους της UEFA, της FIFA, της Super League, της ΕΠΟ και τους μεγαλομετόχων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit, κάτι που βέβαια θα αποφασίσει η FIFA.

Ουσιαστικά αυτό που θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες είναι η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την αποχώρηση των FIFA και UEFA.

Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διαιτησία και την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ, τις εκλογές και το πώς θα γίνουν αυτές.

Από πλευράς UEFA και FIFA αναμένεται να γίνει μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει μεταξύ των ομάδων και των αρμόδιων Αρχών, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν και συζητήσεις για επιλογή προσώπων που θα είναι κοινής αποδοχής σε καίρια πόστα του ποδοσφαίρου. Στόχος της FIFA και της UEFA είναι κυρίως να ηρεμήσει η κατάσταση και να σταματήσει η «πολεμική» ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων, καθώς και τα φαινόμενα βίας. Θέλουν να ολοκληρωθεί ήρεμα το πρωτάθλημα και πριν αρχίσει η επόμενη σεζόν, να έχουν βρεθεί πρόσωπα κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, ώστε να ξεκινήσει κάτω από καλύτερες συνθήκες η επόμενη σεζόν.

Από πλευράς UEFA θα παραστεί στις συζητήσεις, ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, από πλευράς FIFA, οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA) και Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), καθώς επίσης οι Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League), και οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).