22 Ιανουάριος 2020, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουάριος 2020, 11:21

Το ΚΕΜΙΠΟ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

  • Το ΚΕΜΙΠΟ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του
    (Φωτ.: ΚΕΜΙΠΟ)
  • Το ΚΕΜΙΠΟ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του
    (Φωτ.: ΚΕΜΙΠΟ)

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας. Εκατοντάδες φίλοι του Κέντρου αντάλλαξαν ευχές ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Καίτης Τσεκούρα.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος και εξέφρασε τις ευχές του για την επιτυχία του έργου του ΚΕΜΙΠΟ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η αντιπρόεδρος Ξένια Παλιόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχόμενη καλή και δημιουργική χρονιά, και έδωσε το βήμα στον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ Λουκά Χριστοδούλου που έκανε τον απολογισμό του 2019 παρουσιάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από την πλούσια δράση του Κέντρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εορτασμό των Θεοφανίων στη προκυμαία της Σμύρνης, στις 6 Ιανουαρίου 2020, και την επίδοση της τιμητικής πλακέτας στη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕΜΙΠΟ που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019.


(Φωτ.: ΚΕΜΙΠΟ)

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η αναπληρωτής δήμαρχος Νέας Ιωνίας Γκέλυ Σακαλόγλου (λόγω ασθένειας της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου), η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Αλατσίδου, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής.