22 Ιανουάριος 2020, 00:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2020, 22:58

Στην Ολυμπία Οδό η Πατρών-Πύργου – Πότε θα είναι έτοιμο το έργο

  •  Στην Ολυμπία Οδό η Πατρών-Πύργου – Πότε θα είναι έτοιμο το έργο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στην Ολυμπία Οδό επιστρέφει η Πατρών-Πύργου, καθώς η ανάδοχος εταιρεία συμφώνησε να εκτελέσει το έργο με σύμβαση παραχώρησης χωρίς επιπλέον κόστος για το Δημόσιο. Τη συμφωνία του υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε την Τρίτη ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι, αν όλα πάνε καλά, τα εργοτάξια θα εγκατασταθούν μέσα στο χρόνο.

Καραμανλής: Αν δεν υπάρξουν εξωγενείς καθυστερήσεις το έργο θα είναι έτοιμο το 2023.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ακόμα και αν το έργο καθυστερήσει πέραν του 2023, πλέον με τη μη κατάτμησή του (για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση. «Εξυπακούεται ότι οι εργολάβοι των πέντε σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά, όπως ο νόμος ορίζει και τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες και την κατανόησή τους», πρόσθεσε.

Ακόμα, εξήγησε ότι ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα, καθώς «στις στις δύο εργολαβίες ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και σε άλλη μία υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές στο ΣτΕ. Στις άλλες πέντε υπήρχαν τρεις διαφορετικοί ανάδοχοι. Θα είμαι ειλικρινής, δεν ενέπνεαν όλοι την ίδια εμπιστοσύνη ότι μπορούν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τα κομμάτια του έργου τους»,

Τονίζοντας τη σημασία της μη κατάτμησης της Πατρών-Πύργου, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι ακόμα και αν οι εργολαβίες ολοκληρώνονταν, θα ήταν πέντε έργα αποσπασματικά, τα οποία δεν θα συνέδεαν καμία περιοχή της Ηλείας με την Πάτρα και την Αθήνα, ούτε θα δημιουργούσαν πρόσβαση από και προς την Κυλλήνη, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. «Και επιπλέον θα είχαμε και τον κίνδυνο, αν όχι τη βεβαιότητα, να χαθούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις», κατέληξε.