21 Ιανουάριος 2020, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2020, 20:37

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι «παίκτης» στη Λιβύη

  • Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι «παίκτης» στη Λιβύη
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτ. αρχείου: EPA / Florian Wieser)

Στενόμυαλη πολιτική καταλογίζει στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ό,τι αφορά στη Λιβύη, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν είναι «παίκτης» στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αφού υπενθύμισε την επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στη διαδικασία του Βερολίνου.

«Δεν λέμε ότι αγνοούμε το γείτονά μας, ωστόσο ήθελε να βρεθεί στο Βερολίνο μόνο και μόνο για να θίξει το θέμα της οριοθέτησης  ζωνών που έχουμε κάνει με τη Λιβύη. Αλλά αυτό το θέμα δεν βρισκόταν στην ατζέντα. Η Ελλάδα βλέπει πολύ στενά το θέμα», τόνισε.

Ακόμα, υποστήριξε ότι η οπτική της ελληνικής διπλωματίας είναι λάθος, μιας και δεν επιλέγει την πλευρά της νόμιμης κυβέρνησης. «Αυτό δεν είναι ώριμη συμπεριφορά. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μια πολιτική διαμοιρασμού των φυσικών πόρων, καθώς η σημερινή ανώριμη συμπεριφορά της δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων», εξήγησε.

Οι νέες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχονται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη από τον ίδιο ότι η Τουρκία συνεχίζει να εκπαιδεύει τις δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «μια θεμιτή προσπάθεια».